Jolien Kempen

Freelance illustrator, woonachtig in Amsterdam.

Aan de UvA studeerde ik Algemene Cultuur Wetenschappen en behaalde in 2005 mijn masterdiploma. Na een aantal jaar in kunstgaleries te hebben gewerkt, in Nederland en Spanje, besloot ik mijn eigen creativiteit professioneel in te zetten en richtte ik in 2014 Studio Stunner op. Als autodidact illustrator werkte ik de afgelopen jaren aan een grote verscheidenheid aan opdrachten. Zo ontwierp ik geboortekaartjes, illustreerde ik tijdschriftartikelen en een boek over planten en een brits boek over vagina’s,  maakte ik GIF’jes en gaf ik meerdere workshops Botanisch tekenen. Naast het werk voor opdrachtgevers maakte ik een eigen lijn in postkaarten, prints en posters en ontwierp en maakte ik bedrukte theedoeken en babykleedjes.

Door deze verscheidenheid schijnt een rode draad aan ontwerpen: mens (en dan vooral naakt), dier en plant. Mijn stijl kan omschreven worden als figuratief, speels, naïef en kleurrijk. Soepele lijnen, stevige kleurvlakken en een humoristische ondertoon zijn de elementen die je kunt herkennen in mijn illustraties!

Door de afwisseling in werk heb ik me vele materialen en technieken eigen gemaakt; zo werk ik met acryl-, gouache- en waterverf, potloden en zwarte fineliners, Photoshop en Illustrator, ik teken op de Ipad en op dik gestructureerd papier.

 

Bedrijfsgegevens

Studio Stunner
JolienKempen
studiostunner@gmail.com
Btw: NL002147316B24
KvK: 60822759

Algemene-voorwaarden-2020

Back To Top